Naar content
Image

Nieuws

Een stap verder: Reudink en Agrifirm ondertekenen convenant Solidair met soja

Diervoederproducenten Reudink en Agrifirm hebben 21 januari jl. op de Bio-beurs in Zwolle het convenant ‘Solidair met soja’ ondertekend. Ze sluiten zich aan bij de overige partners uit de biologische pluimveeketen die aanvullende eisen stellen aan biologische soja die verwerkt wordt tot biologisch pluimveevoer.

28 januari 2016 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Reudink en Agrifirm nieuwe partners convenant Solidair met soja

Diervoederproducenten Reudink en Agrifirm sluiten zich aan bij het convenant Solidair met soja, waarin aanvullende eisen worden gesteld aan soja van ver die verwerkt wordt tot biologisch pluimveevoer.

14 januari 2016 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Testbericht voor ledennieuws

Bionext Community kan nieuwsberichten plaatsen die alleen voor leden zijn.

01 januari 2016 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Biologische pluimveesector stelt extra eisen aan kippenvoer

De Nederlandse biologische legpluimveesector stelt voortaan extra eisen aan geïmporteerde soja voor kippenvoer. Dit gebeurt in samenwerking met het keurmerk Eco-Social, een sociaal keurmerk binnen de biologische sector.

16 december 2015 Redactie Bionext
0 Reacties
1

Bionext op IFOAM Organic World Congress 2014

Van 13 t/m 15 oktober jl. vond het Organic World Congres van IFOAM plaats in Istanbul. Het thema van dit jaar was ‘building organic bridges’. Bionext was uitgenodigd om twee projecten te presenteren waarin dit thema tot uitdrukking komt: ‘Solidair met soja’ en ‘Organic Quality Assurance’.

23 oktober 2014 Redactie Bionext
0 Reacties
0

‘Solidair met soja’ uitgenodigd voor IFOAM Organic World Congress

Bionext is uitgenodigd om het initiatief ‘Solidair met soja’ te presenteren op het IFOAM Organic World Congress dat van 13 t/m 15 oktober plaatsvindt in Istanbul, Turkijke. ‘Solidair met soja’ is een initiatief van de Nederlandse biologische pluimveesector, Bionext en Solidaridad.

17 maart 2014 Redactie Bionext
1 Reacties
0

Presentatie nieuwe partners convenant ‘Solidair met soja’

In de IJsselhallen in Zwolle zal biologische diervoederfabrikant ‘De Eendracht’ uit Rouveen het convenant ‘Solidair met soja’ ondertekenen. Projectleider Bionext is daarnaast in gesprek met twee andere partijen die actief zijn in de biologische pluimveeketen en interesse hebben in deelname aan het initiatief.

17 maart 2014 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Convenant Solidair met Soja ondertekend

Op 24 januari 2013 is het convenant Solidair met Soja ondertekend. Vanaf vandaag is de ecosociale soja verkrijgbaar in Nederland, via het pluimveevoer van Van Gorp.

17 maart 2014 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Braziliaanse certificeringsorganisatie feliciteert convenantpartners

Alexandre Harkaly (executive director of IBD) feliciteert de Nederlandse deelnemers aan Solidair met Soja met de deelname aan het Eco-social-programma voor de biologische soja voor het kippenvoer.

31 januari 2013 Redactie Bionext
1 Reacties
0

Ontwikkelingen biologische landbouw centraal op IFOAM-EU congres

Op het IFOAM-EU Congres -van 4 tot 6 april in Driebergen- is de centrale vraag: hoe kan de biologische sector verder aansluiten op de groeiende consumentenvraag?

Redactie Bionext
0 Reacties
0

Vrije-uitloopkip onschuldig aan groei fijnstof in de landbouw

Trouw geeft in haar artikel Wroetende vrije-uitloopkippen blijken grootste bron van fijnstof in de landbouw de vrije-uitloopkippen de schuld van de toename van fijnstof uit de landbouw. Toch kun je als consument nog steeds rustig een biologisch of vrije-uitloopei kiezen. De groei van het fijnstof komt namelijk door de verschuiving van de legbatterij- of kooikip naar de scharrelkip, zoals in het CBS-onderzoek zelf te lezen is.

Redactie Bionext
0 Reacties
0

Carbon Farming: Boeren voor een betere bodem en klimaat

Bionext is een van de zeven partners in het Europese Carbon Farming-project dat koolstofboeren in de Noordzeeregio wil promoten. Carbon Farming is eind 2018 gestart en zal 3 jaar lopen.

Redactie Bionext
0 Reacties
0