Naar content
Image

Nieuws

Convenant Solidair met Soja ondertekend

Op 24 januari 2013 is het convenant Solidair met Soja ondertekend. Vanaf vandaag is de ecosociale soja verkrijgbaar in Nederland, via het pluimveevoer van Van Gorp.

17 maart 2014 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Braziliaanse certificeringsorganisatie feliciteert convenantpartners

Alexandre Harkaly (executive director of IBD) feliciteert de Nederlandse deelnemers aan Solidair met Soja met de deelname aan het Eco-social-programma voor de biologische soja voor het kippenvoer.

31 januari 2013 Redactie Bionext
1 Reacties
0

Ontwikkelingen biologische landbouw centraal op IFOAM-EU congres

Op het IFOAM-EU Congres -van 4 tot 6 april in Driebergen- is de centrale vraag: hoe kan de biologische sector verder aansluiten op de groeiende consumentenvraag?

Redactie Bionext
0 Reacties
0

Vrije-uitloopkip onschuldig aan groei fijnstof in de landbouw

Trouw geeft in haar artikel Wroetende vrije-uitloopkippen blijken grootste bron van fijnstof in de landbouw de vrije-uitloopkippen de schuld van de toename van fijnstof uit de landbouw. Toch kun je als consument nog steeds rustig een biologisch of vrije-uitloopei kiezen. De groei van het fijnstof komt namelijk door de verschuiving van de legbatterij- of kooikip naar de scharrelkip, zoals in het CBS-onderzoek zelf te lezen is.

Redactie Bionext
0 Reacties
0

Carbon Farming: Boeren voor een betere bodem en klimaat

Bionext is een van de zeven partners in het Europese Carbon Farming-project dat koolstofboeren in de Noordzeeregio wil promoten. Carbon Farming is eind 2018 gestart en zal 3 jaar lopen.

Redactie Bionext
0 Reacties
0