Naar content
Image

Nieuws

Einde aan patenten op klassiek veredelde gewassen?

De Commissie neemt duidelijk afstand van het huidige beleid van het Europees Octrooi Bureau dat al meer dan honderd patenten heeft verleend op klassiek veredelde gewassen.

04 november 2016 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Netwerk Onderwijs voor biologisch van start

Meer biologisch in het onderwijs? Dat is een grote wens van veel biologische ondernemers. Daarom neemt Bionext in samenwerking met Terra, opleidingscentrum voor o.m. groen VMBO en MBO, het initiatief voor een netwerk Onderwijs voor biologisch. Een netwerk van betrokkenen uit het groen VMBO, MBO en HBO die gezamenlijk met ondernemers werk willen maken van meer onderwijs voor biologisch.

03 november 2016 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Bionext in gesprek met staatssecretaris

Vertegenwoordigers van de biologische sector, waaronder natuurlijk Bionext, waren vorige week bij staatssecretaris Martijn van Dam.

03 november 2016 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Fair Trade week van start

De Fair Trade week is van start gegaan. Dit betekent dat supermarkten, horecagelegenheden en gemeenten extra aandacht besteden aan eerlijke handel.

29 oktober 2016 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Detailcijfers bio in de supermarkt

Voor leden van Biohuis, BioNederland en Biowinkelvereniging is extra informatie beschikbaar over de omzetcijfers biologisch.

27 oktober 2016 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Manifest ‘Organische stof: leven in de Nederlandse bodem’

Op 26 oktober heeft Bionext samen met 28 andere organisaties het manifest ‘Organische stof: leven in de Nederlandse bodem’ aangeboden aan de Vaste Kamercommissie voor Economische Zaken van de Tweede Kamer.

27 oktober 2016 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Beter Leven week van start

Vandaag is de Beter Leven week van start gegaan. Daarom neemt #Debbieduurzaam een kijkje bij een kippenboer.

24 oktober 2016 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Workshop residuen

De combinatie van residuen van pesticiden en biologische producten blijft een lastige materie. Regelmatig worden er gifstoffen gevonden op biologische producten. Tegelijkertijd is er een hoop onduidelijkheid wat deze vondsten van residuen nou werkelijk beteken en hoe deze geïnterpreteerd moeten worden.

20 oktober 2016 Redactie Bionext
0 Reacties
0

1 december Studiedag Biologische Bloembollen

De dag is bedoeld voor potentiële omschakelaars, biologische telers, vertegenwoordigers, adviseurs, handelaren, exporteurs, retailpartijen en overige geïnteresseerden.

17 oktober 2016 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Biologisch scoort goed met maar liefst 3 Topkeurmerken

Milieu Centraal heeft ruim 90 duurzaamheidskeurmerken en -logo’s voor voeding tegen het licht gehouden. Dit resulteert in een lijst van 11 topkeurmerken. Hierin staan maar liefst drie biologische keurmerken

17 oktober 2016 Redactie Bionext
0 Reacties
0

NWO en Ministerie van EZ investeren 1 miljoen in internationaal bio-onderzoek

Nederland investeert met 22 andere Europese landen in internationaal onderzoek voor de biologische landbouw en voeding. In 2016 bereiden de landen een nieuw oproep voor onderzoeksvoorstellen voor; de oproep wordt naar verwachting in december 2016 opengesteld.

11 oktober 2016 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Druk bezocht netwerkevent Bionext

Op 10 oktober vond het jaarlijkse Bionext Netwerkevent plaats. Het thema True Pricing was onderwerp van levendige discussies.

11 oktober 2016 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Serie colleges over kwaliteitsgarantie in de biologische sector

BioNederland/VBP en Skal Biocontrole organiseren samen een serie bijeenkomsten rond kwaliteitsborging.Het college wordt in november 2016 op 3 verschillende locaties verspreid over Nederland aangeboden.

07 oktober 2016 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Proces nieuwe wetgeving in stroomversnelling

Moe van drie jaar dimdammen over de nieuwe EU wetgeving voor biologische landbouw en voeding lijken Commissie, Raad en Parlement nu bereid om snel zaken te doen.

07 oktober 2016 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Werving deelnemers Verkiezing beste biologische winkel is gestart

De Verkiezing van de beste biologische winkel 2017 is gestart. Winkels die minimaal 90 % biologisch aanbod in voeding hebben, kunnen zich aanmelden voor de verkiezing. De verkiezing vindt plaats in 4 categorieën: boerderijwinkel, middelgrote winkel, grote winkel en webwinkel.

07 oktober 2016 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Nieuwe coördinator PR

Sinds 1 september heeft Bionext een nieuwe coördinator PR: Ellen Oomen.

07 oktober 2016 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Match-making voor NWO oproep naar onderzoeksvoorstellen over kringlopen

Op dinsdag 1 november (13.00-17.00) organiseert NWO een match-making bijeenkomst in het kader van het programma “Gesloten Kringlopen – transitie naar een circulaire economie”.

06 oktober 2016 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Oproep Tweede Kamer: Houd biologische melkveehouderij buiten de fosfaat wetgeving

Donderdagmiddag 6 oktober vindt een hoorzitting plaats over het wetsvoorstel om de melkveehouderij generiek te korten op fosfaat-uitstoot. Een paardenmiddel dat bedacht is om een EU derogatie aan Nederland te behouden.

06 oktober 2016 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Gentechdebat op scherp

Op 30 september heeft de COGEM een boek gepresenteerd met als titel Gentech debat op scherp, invalshoeken voor een vruchtbare dialoog.

06 oktober 2016 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Bio innovatiedagen december 2016 in Brussel

Na de succesvolle start in 2015 van de Biologische innovatiedagen organiseert TP Organics de tweede editie op 6 en 7 december 2016.

06 oktober 2016 Redactie Bionext
0 Reacties
0