Naar content
Image

Thema's

Door samen met de leden te kiezen voor een aantal herkenbare thema's wordt duidelijk waar de prioriteiten voor de sector liggen. Ook kan er doelgerichter gewerkt worden. Hieronder de thema's waaraan op dit moment gewerkt wordt.

Terug

St Vitusschool wint Nederlands Kampioenschap Wormen tellen 2016

St Vitusschool wint Nederlands Kampioenschap Wormen tellen 2016

09 jun 2016 Redactie Bionext

Op 9 juni organiseerde Bionext voor de eerste keer het Nederlands Kampioenschap Wormen tellen bij biologische boerderij De Groene Griffioen in Weesp. Drie scholen en 37 tweetallen streden die ochtend om de titel. De St Vitusschool uit Naarden ging er met de titel vandoor. De Comeniusschool uit Bussum en De Jozefschool uit Weesp eindigde op de tweede en derde plaats. Het NK Wormen tellen vond plaats als aftrap voor het weekendevenement Lekker naar de Boer dat plaatsvindt op 18 en 19 juni. Iedereen kan dan zelf kijken hoe rijk het bodemleven is op een biologische boerderij. De boerderijen die meedoen zijn te vinden op www.lekkernaardeboer.nl

Wormen houden van biologische boeren, omdat zij geen kunstmest gebruiken. Een worm is dol op koeienmest en plantenresten eten. Een wormenrijke bodem heeft veel gangetjes, waardoor het water goed weg kan en planten ruimte hebben voor hun wortels. Zo helpen de worm en de biologische boer elkaar.

Het NK Wormen tellen 2016 kwam mede tot stand door de ondersteuning van Biologische boerderij De Groene Griffoen en de sponsoren Ekoplaza, De eerste hulp van Schulp en Estafette. Dank!

Foto: Karen Stork/Bionext