Nieuws

Agenda

  • Jaar van de Bodem 2015
    01-01-2015 tot 31-12-2015
  • The Sustainable Foods Summit
    04-06-2015 tot 05-06-2015
  • European Organic Congress: Designing our future
    11-06-2015 tot 13-06-2015

Nieuws

Zaterdag 23 mei wordt wereldwijd gedemonstreerd tegen Monsanto, het grootste zadenbedrijf ter wereld. Monsanto produceert o.a. genetisch gemanipuleerde zaden en het beruchte landbouwgif RoundUp.

Op dinsdag 26 mei overhandigt Bionext de petitie ‘Hart voor biodiversiteit, geen octrooi op leven’ aan de Nederlandse Europarlementariërs in Brussel.

Bionext en Wageningen UR Food & Biobased Research zoeken geïnteresseerde bedrijven voor innovaties in houdbaarheid en kwaliteit van (koel) verse biologische producten.

Zeven onderzoeksprojecten voor de biologische landbouw- en voedingssector zijn gehonoreerd door het ministerie van Economische Zaken.

Ieder jaar organiseert Bionext in juni het Lekker naar de Boer weekend, de open dagen bij biologische boeren en tuinders.

In Brussel heeft een hevige slag plaatsgevonden over de toekomstige wetgeving voor biologische landbouw en voeding.

Uit het jaarverslag van Skal blijkt dat in 2014 aanzienlijk meer informatiepakketten zijn verstuurd naar ondernemers die biologisch zich willen laten certificeren.

Vorige week heeft Biologisch Pluimveebedrijf de Zandschulp in Overberg (Utrecht) de juryprijs voor Mooiste Kippenuitloop gekregen. 

Gisteren vond in Brussel overleg plaats tussen de Europese ministers van landbouw over nieuwe regels voor biologische landbouw en voeding. Dit heeft nog geen akkoord opgeleverd, omdat diverse lidst

Het Lekker naar de Boer weekend komt snel dichterbij. Op zaterdag 20 en zondag 21 juni staan biologische voeding en landbouw weer volop in de belangstelling.

Pagina's