Nieuws

Agenda

  • Paasactie Adopteer een Kip
    02-04-2014 tot 18-04-2014
  • It’s the food, my friend! - deel 5
    23-04-2014
  • Bijeenkomst ‘Benutting biologische bijproducten’
    23-04-2014

Nieuws

Bij de Week van de Smaak (27 september t/m 5 oktober), georganiseerd door de gelijknamige stichting, hoort een Held van de Smaak-verkiezing.

Drie jaar lang heeft een groep van 19 biologische en gangbare boeren meegedaan aan de pilot met de Natuur- en Landschapsnorm.

Zondag 6 april is totaal onverwacht Niek van den Broek overleden. Niek was een van de initiatief nemers bij de opzet voor een jongerenafdeling van Biohuis.

Biologisch is lekker, hip én stoer.

Negen vernieuwende en inspirerende ondernemers zijn genomineerd voor de Hart-Hoofdprijs. Dit is een initiatief van Triodos Bank. Eenderde van de genomineerden heeft een biologisch bedrijf:

Bionext nodigt aanbieders van biologische bijproducten (‘reststromen’) en biologische varkenshouders van harte uit voor de bijeenkomst ‘Benutting biologische bijproducten’.

Bij een feestelijk paasontbijt horen eieren van kippen die een feestelijk leven hebben.

"Biologische telers experimenteren met humane ontlasting als bron voor bemesting", schreef Bionext op 31 maart.

In de serie landbouw- en voedseldialogen 'It’s the food, my friend!' vindt op 8 april een debat plaats over duurzame vlees- / eiwitproductie.

In de Volkskrant-serie 'De tien geboden van goed eten' heeft Mac van Dinther een uitgebreid artikel over biologisch gepubliceerd.

Pagina's