Nieuws

Agenda

  • Sustainable Foods Summit Europe 2016
    09-06-2016 tot 10-06-2016
  • Europese vakbeurs Free From Food 2016
    09-06-2016 tot 10-06-2016
  • Lekker naar de Boer
    18-06-2016 tot 19-06-2016

Nieuws

Nieuwe biologische reclamecampagne

Bionext is voorzichtig positief over de uitkomsten van het gisteren door staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken) georganiseerde symposium ‘Finding the Balance’.

Biologische grondstoffen worden verwerkt tot biologisch voedsel. Uitgangspunt van de biologische sector is dat gezonde ingrediënten worden verwerkt tot gezond voedsel dat smakelijk en houdbaar is.

Anaerobe grondontsmetting is een biologische manier van grond ontsmetten. Je mengt gewasresten in de grond en dekt het af. Door de verrotting ontstaan stoffen die schadelijke aaltjes doden.

Bionext en biologische ondernemers onderzoeken de mogelijkheden voor het biologisch houden en vermarkten van kalveren in het project ‘Marktkansen voor kalveren met meerwaarde’.

Bionext en Stichting EKO-keurmerk hebben met 8 partners in 6 landen een online training ontworpen voor biologische winkeliers en hun medewerkers.

In de biologische sector is de houdbaarheid van koelverse producten (zuivel, sappen, vleeswaren) een belangrijke uitdaging.

Op de vierde dag na de start van de campagne De Grootste Zaadbank is al het 500e filiaal geopend.

Op maandag 9 mei lanceert Bionext, ketenorganisatie van de biologische sector, ‘De Grootste Zaadbank van Nederland.’ Dit is een landelijke campagne waarbij tot eind juni aandacht gevraagd wordt voo

Op 15 april waren ruim vierhonderd bollentelers en -kopers, leveranciers van biologische middelen, onderzoeksinstellingen en andere geïnteresseerden op bezoek bij Huiberts Biologische Bloembo

Pagina's