Nieuws

Agenda

  • Jaar van de Bodem 2015
    01-01-2015 tot 31-12-2015
  • Serie voedseldialogen in de Rode Hoed
    05-01-2015 tot 28-04-2015
  • Webstrategie voor Bio Verantwoord Ondernemen
    07-05-2015

Nieuws

Inmiddels hebben zich al bijna 140 bedrijven aangemeld voor Lekker naar de Boer op 20 en 21 juni. Ook dit jaar zijn er weer veel bedrijven die voor het eerst meedoen.

Twee recente artikelen over octrooi op voedsel in het Financieel Dagblad laten goed zien waar het de biotechbedrijven om gaat: monopolie en euro’s.

Vandaag maakt RTL4 een rapportage over de groei van biologisch en de toenemende concurrentie met de retail en tussen biowinkels onderling.

Dit voorjaar zijn in de Topsector Agri&Food drie regelingen opnieuw opengesteld.

Het ministerie van Economische Zaken biedt agrarisch ondernemers de Tegemoetkoming premie brede weersverzekering om zich te verzekeren tegen schade aan gewassen door extreme en ongunstige weersomst

Onlangs vond de startbijeenkomst plaats van de werkgroep ‘Zorg voor het kalf’, een initiatief van Bionext.

Heeft u een mening over de verdere ontwikkeling van biologisch in Europa? Vul dan deze korte enquête in van IFOAM EU, de Europese koepelorganisatie voor biologische voeding en landbouw.

Op 28 april is de slotavond van de serie landbouw- en voedseldialogen It’s the food, my friend! o.l.v. Felix Rottenberg. Aanvang: 19.00 uur in de Rode Hoed in Amsterdam.

Eind 2014 heeft het ministerie van Economische Zaken een miljoen euro vrijgemaakt voor ondersteuning van het onderzoek voor de biologische sectoren.

Pagina's