Nieuws

Agenda

  • Jaar van de Bodem 2015
    01-01-2015 tot 31-12-2015
  • Start Biologisch
    02-01-2015 tot 18-01-2015
  • Prijsuitreiking 'Mijn favoriete bio-winkel'
    21-01-2015

Nieuws

Bionext en PuurFair slaan de handen ineen voor de organisatie van de eerste PuurFair consumentenevenement op 30 en 31 mei in de Expo Haarlemmermeer.

Op 1 januari wordt de nieuwe Nationale Annex van kracht. Dat is de lijst met (sub) gewassen waarvoor geen ontheffing mogelijk is voor het gebruik van gangbaar zaad of pootgoed.

Bionext ontwikkelt samen met acht instituten in zes landen een lesprogramma voor winkelpersoneel en filiaalleiders over duurzaamheid in (biologische) winkels.

Op de Landbouwraad van 15 december jl. hebben de EU landbouwministers een verstandige reactie gegeven op het Commissievoorstel voor een nieuwe biologische verordening.

Twaalf winkeliers, uit elke provincie één, gaan uitmaken wie zich straks een jaar lang de Favoriete biowinkel van Nederland mag noemen.

Biologische landbouw kan wel degelijk concurreren met de conventionele teeltmethoden. Dit blijkt uit een groot onderzoek van de 'University of California, Berkeley'.

Bedrijven die op 21 en 22 januari in de IJsselhallen een stand willen hebben op de Bio-beurs, moeten vaart maken.

De biologische landbouw- en voedingssector luidt de noodklok. Volgens ketenorganisatie Bionext heeft de voorgestelde nieuwe EU wetgeving voor biologisch desastreuze gevolgen.

Lekker eten krijgt een centrale plaats op de Bio-beurs die op 21 en 22 januari wordt gehouden in de IJsselhallen in Zwolle.

Samen met organisaties uit tien Europese lidstaten start Bionext een nieuwe bezwaarprocedure tegen een octrooi.

Pagina's