Nieuws

Agenda

Nieuws

Bionext is genomineerd voor de vakjuryprijs en de publieksprijs van de NRC Charity Awards! Onze advertentie ‘Is een paprika een uitvinding?

De Bionext ketengroepen 'Zuivel en Rundvlees', 'Pluimveevlees en Eieren' en 'Varkensvlees' komen in september weer bijeen.

Op de Biovelddag, woensdag 3 september a.s. op de Broekemahoeve, Elandweg 84 in Lelystad, organiseert Bionext het Biokennis Café AVG. Het café is van 13.00 tot 18.00 uur geopend.

De inschrijving voor de verkiezing van ‘mijn favoriete Bioproduct’ is gestart. Tot en met 1 september kunnen producenten één van hun producten nomineren.

Biologische akkerbouwers en veehouders denken anders en vertegenwoordigen een andere cultuur. Tenminste, dat wordt gezegd.

Het is zeer waarschijnlijk dat de biologische markt onder druk zal komen te staan als gevolg van de Russische boycot.

Het biologisch landbouwareaal  in Europa is tussen 2003 en 2010 met 55% toegenomen. Dit blijkt uit een publicatie van de EU op basis van Eurostat-data.

Bionext is in gesprek met ZLTO over samenwerking op dierenwelzijnsthema’s die spelen in de gangbare en de biologische sector.

Op 18 september 2014 start de Bio10daagse. Tien dagen lang is er veel publiciteit voor biologisch, zijn er evenementen en profiteren consumenten van acties en aanbiedingen. De Bio10daagse is onderd

Op maandag 14 juli sprak de Europese Raad van Landbouwministers voor het eerst over het voorstel van de Europese Commissie voor een nieuwe set van biologische productieregels.

Pagina's