Nieuws

Agenda

Bionext

Bionext maakt zich sterk voor méér duurzame biologische voeding en landbouw. Samen met boeren, handelaren, winkels en consumenten.

Bionext geeft informatie aan consumenten en bedrijven, zorgt dat biologisch beter verkrijgbaar wordt en bewaakt en verbetert de kwaliteit van het biologische product. Samen met de biologische sector zorgen we ervoor dat de biologische landbouw en voeding zich steeds verder ontwikkelt. En, heel belangrijk: We brengen mensen in contact met de producenten van al dat heerlijke en pure voedsel: de biologische boeren en tuinders!

Waarom doen we dat?
Biologisch is goed voor mens, dier & milieu. Biologische boeren en tuinders werken niet ten koste van, maar samen mét de natuur. Dat levert lekkere en gezonde producten op én heeft grote voordelen voor dierenwelzijn, biodiversiteit, milieu en voedselzekerheid op de lange termijn (door het behoud van bodemvruchtbaarheid).

Oorsprong
Bionext is opgericht door biologische boeren en tuinders (BioHuis), handel en verwerking (VBP) en winkels (Biowinkelvereniging). Bionext behartigt de collectieve belangen van de biologische sector in eigen land en in Brussel via de IFOAM EU Groep. Bionext is woordvoerder voor de biologische branche en is aanspreekpunt voor elke partij met interesse in biologische landbouw en voeding (maatschappelijke organisaties, overheid, politiek, media en consumenten).

ANBI-status
Zowel Stichting Bionext als Stichting Steunfonds Bionext hebben de ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instellingen). Meer informatie hierover staat in onderstaande PDF-bestanden.