Nieuws

Passie voor biologisch

Bionext maakt zich sterk voor méér duurzame biologische voeding en landbouw. Het is onze passie om jou weer te verbinden met wat je eet, waar het vandaan komt en wie het maakt. Oftewel: terug naar de oorsprong! Zodat je bewust kan kiezen wat goed is voor jou en voor de wereld om je heen. 

Home

Strijd mee tegen octrooien op groentes

Bedrijven vragen steeds vaker octrooi aan op natuurlijke eigenschappen van groentes. Daarmee worden ze eigenaar van alle zaden, vruchten en planten met deze eigenschap. Dit kan niet langer zo doorgaan!
Lees hier waarom... 

Ontvang gratis dit leuke Natuur Doe-Boek!

Word donateur van Bionext voor een jaarlijks bedrag van minimaal €25, en ontvang gratis het Grote Natuur Doe-Boek. Jouw donatie gebruiken we voor onderzoek, voorlichting en de belangenbehartiging van biologisch. Weetje: Bionext heeft de ANBI-status.

Bio1000 bouwt aan de toekomst van biologisch

Op zaterdag 10 oktober was de hele biologische keten vertegenwoordigd tijdens de Bio1000 in het Plantion in Ede. Hier hebben zij met elkaar nagedacht over de richting en het waarom van de biologische kernwaarden ten aanzien van de toekomst.

EKO? Bio? Demeter? Herken jij biologisch?

Biologische producten zijn te herkennen aan het 'groene blaadje': het Europese biologische keurmerk. Ook als op een product het woord bio, eko, eco of organic staat, moet het voldoen aan de eisen voor biologisch.