Winnende Bio-Winkel schenkt bedrag aan goed doel

In sommige winkels krijg je meteen trek in eten. Bijvoorbeeld in de Groene Winkel tegenover de V&D in Zeist, die eind januari de Inspiratieprijs Bio-Winkel 2013 kreeg. De jury roemt de Groene Winkel omdat die aanvoelt als 'een warm bad' en wordt gekarakteriseerd als 'een sfeervolle bedrijvige winkel'. Winkeleigenaren Rudi Gerding en Astrid Weidman waren blij verrast met de prijs en zagen hun omzet direct stijgen. "De week na de prijsuitreiking was zeer goed en ook daarna bleef het effect zichtbaar", aldus Astrid.

De winnaars kozen ervoor om een deel van hun prijzengeld aan een goed doel te schenken, namelijk het Louis Bolk Instituut. Vanochtend vond de officiële overhandiging plaats aan directeur Jan Willem Erisman en onderzoeker Machteld Huber, in het bijzijn van Bionext, ICEM en enkele journalisten.

V.l.n.r. Jan Willem Erisman, Rudi Gerding en Astrid Weidman. 

De winnende winkel wordt beschouwd als de meest inspirerende, mooiste, en lekkerste biologische winkel van Nederland. Als je door de winkel rondloopt, weet je meteen waarom. De winkel is ruim opgezet, de stellingen zijn laag waardoor je overzicht hebt over de hele winkel, de presentatie ziet er fantastisch uit met uitnodigende manden en tafels en op veel plaatsen valt iets lekkers te proeven. Stukjes kaas, brood met pesto etc.Rudi en Astrid zijn mensen met hart voor hun zaak en willen klanten graag écht goed eten aanbieden met een inspirerend verhaal erbij. Zo proberen ze zich te onderscheiden en hun aanpak valt in de smaak bij een groeiende klantenkring. Astrid: "Op zaterdagmiddag wordt hier gekookt in de winkel hebben we een 'vragenuurtje' voor klanten die willen weten wat biologisch nou precies is. Dan is het hier hartstikke druk."

Meer informatie: www.degroenewinkel.nl


 

Reactie toevoegen